Als u de komende tijd toevallig in de buurt van Brugge bent, ga dan even langs bij een tentoonstelling waar ook míjn werk hangt! Het gaat om Kunsthuis MANNA, Heilige Geeststraat 3. Daar exposeren zes heel diverse kunstenaars en het is een eer dat ik er ook bij hang, met dertien ingelijste kalligrafieën en nog meer kleinere werken die onder glas liggen.

Dat kunsthuis wordt geleid door Ludwig Vanderbeke. Hoe hij mij op het spoor is gekomen? Door ook de site te ontdekken waar u nu naar zit te kijken!

Op 16 maart 2019 werd de tentoonstelling geopend met speech, hapjes en drankjes en enthousiaste bezoekers. U bent er nog welkom tot 29 juni 2019, op maandag t/m zaterdag van 14 tot 18 uur. Zondag gesloten. Behalve de tentoonstellingsruimtes is er in het eeuwenoude pand in de binnenstad van Brugge ook een winkel waar kaarten, boeken etc. te koop zijn waar letters een hoofdrol vervullen.

Brugge is zo’n beetje de kalligrafie-hoofdstad van Europa. Er wonen kalligrafen, er zijn materialenwinkels, er zijn cursussen, er is een letter-wandeltocht door de stad, en er is het Kunsthuis.

Hieronder een groepsfoto die  is genomen bij de opening op 16 maart, met rondom een deel van de aanwezigen. Met rode broek is de speechende Ludwig Vanderbeke. Mij ziet u tussen de bloemenvaas en zittende dame tegen de achterwand, waarop een aantal van m’n werken.

 

De andere kunstenaars die exposeren in Manna zijn de Japanse kalligrafe Yoshiko Yoshida, en uit Vlaanderen de beeldhouwers Willy Peeters en Lieven Demunter, textielkunstenares Katy De Bock, en Jef Snauwaert, een veelzijdig man die heel bijzondere portretten, etsen, schilderijen en tekeningen maakt en nu vertegenwoordigd is met collages van stukken papier.

Geef een reactie