Soms kun je heel onverwacht worden geconfronteerd met een bijzonder gebruik van letters. Dat overkwam mij op 17 september 2020. Ik zat naar de 18e etappe van de Tour de France te kijken. De renners waren halverwege, bij de 1650 meter hoge Col des Saisies. Daar ligt het plaatsje les Saisies. Vanuit de helikopter werd ingezoomd op een weiland waarop bewoners de naam van hun dorp hadden uitgelegd – met lakens of stenen of hooibalen of plastic doek, dat weet ik niet meer. Maar ik zag wel meteen: dat is een ambigram! Het was het logo dat iemand heeft ontworpen: de naam les Saisies is zó vormgegeven, dat er ondersteboven óók les Saisies staat! Ik had helaas niet zo snel een fototoestel bij de hand, en later kon ik die tv-beelden ook niet meer terugvinden. Maar dat logo ís er natuurlijk wel. Het staat gewoon op de site van het (wintersport-)dorp. Dit is het:

Geef een reactie